2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 10. oktoober 2022

Minu teine mina

Raamat: Her Perfect Twin by Sarah Bonner, tõlge Ivika Arumäe (2022) ER, RR, A Hinne: A Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/61865417-minu-teine-mina 

Kui Megan leiab abikaasa telefonist seksikad fotod oma kaksikõest, kellega ta ei ole enam pikka aega suhelnud, tärkavad temas kahtlused.


Leah’l on olemas kõik, millest Megan on iial osanud unistada: kuulsus, raha ja vabadus teha, mida hing ihaldab. Kui aga Megan Leah’ga asju klaarima läheb, viib puhkenud tüli ootamatult õe surmani.


Selleks, et õe tapmisest puhtalt välja tulla, tuleb Meganil tema rolli asuda ... On nad ju äravahetamiseni sarnased.


Alguses see isegi õnnestub, aga siis saabuvad koroonaviirus ja lockdown. Kuidas suudab Megan korraga kahte elu elada? Ja veel oma äraarvamatu käitumisega mehe silma all ... Mis juhtub siis, kui keegi tema saladuse jälile jõuab?

Criminal Thriller, Romance


Aastaid tagasi lugesin ma raamatuid teismelistest kaksikõdedest, kellest üks oli kuri ja teine hea, ja siis lasi kuri õde hea õe ära röövida ja võttis enda kanda hea õe rolli, kuid siis hea õde pääseb ja … lõpuks ei saagi päris hästi aru, kumb oli siis ikka see hea ja kumb kuri õde.


“Minu teine mina” on täpselt samasugune suurepärane kaksikõdede lugu. Need pole enam teismelised õed, kuid teismelise east saati on üks õde teise elu endale tahtnud ja kõik endast oleneva teinud, et oma õelt röövida kõik “esimesed” ja ka muud asjad, mis õe õnnelikuks tegid. Viimane asi (või vähemalt arvab Megan nii) mille Leah talt röövis oli nende koos kirjutatud elulugu, mille Leah andis vaid oma nime all välja ja pärast seda nad enam omavahel ei suhtle.


Seda siis seni, kuni Megan leiab oma abikaasa telefonist pildi endast, mida ta ei mäleta et ta teinud oleks.


Ja siis algab mäng. See on selline mäng, kus kolme topsi alla pannakse üks pall, ning topsidel tuleb hoolega silma peal hoida, et aru saada, millise topsi alla pall jääb, kui topse ümber liigutatakse. Et lugeja tähelepanu hajutada, lastakse tema ümber keerlema ka Megani abikaasa, kes tundub alguse olevat nii hoolitsev ja nii armastav, kuid mida edasi, seda enam selgub, et selles loos pole ainult üks koletis, vaid kaks ja vahepeal jääb suisa mulje, et nad võistlevad, kumb suudab oma eesmärkide nimel alatumaks minna.


Kas olete suutnud jälgida, millise topsi all pall on, kas kergitame vahepeal topside äärt ja kontrollime, kas arvate õigesti? Kas segame vett veelgi ning toome sisse veel teisedki mängijad, kes püüavad teid ülekavaldada ja segada, lisades infokilde, mis teie tähelepanu mujale juhivad? Olete te ikka kindlad, et te teate, kumb õde see on, kes oma lugu räägib?


Väga andekalt üles ehitatud põnevik, milles on kasutatud hea ja kurja kaksiku müüti, maailma lukkuminekuga pealesunnitud 24/7 kooselu tagajäri, ning psühhopaadi pikka mängu. Loed ja naudid iga peatükki. Loed ja mõtled, kas sa saad aru millise topsi all on pall või oled sa palli juba ammu silmist lasknud. Lõpetad lugemise ja paned raamatu rahuloleva ohkega kinni.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar