2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 15. aprill 2013

Lover At Last

US versioon
Raamat: Lover At Last (Black Dagger Brotherhood #11) by J.R. Ward (2013)
Hinne: B
Qhuinn, mitte kellegi poeg, on harjunud omaette olema. Ta on tema veresugulaste seast välja heidetud, kõrgseltskonna poolt põlatud, kuid lõpuks on leidnud ta iseend kuuludes kõige julmemate võitlejate hulka, kes peavad sõda Lessetite Kogukonna vastu. Kuid ta elu pole siiski täiuslik. Isegi vaatamata sellele, et tal on lõpuks avanenud võimalus muretseda endale päris oma pere, tunneb ta hinges siiski tühjust, kuna ta süda on antud hoopis …
 

Blay, kes on aastaid kogenud vastuarmastuseta armastust, on lõpuks loobunud mõtlemast Qhuinnile. Ja oli ka viimane aeg: Qhuinn on leidnud endale väärilise kaaslase Valitud emase ning nad saavad ka ühise lapse – täpselt nii nagu Qhuinn on alati seda soovinud. Valus on vaadata seda uut paari üheskoos, kuid elada oma elu pidevas unistuses, on retsept eesootavaks südamevaluks. Ja Blay on oma õppetunnid saanud.

UK versioon
Saatusel tundub nende kahe vampiiri sõdalase jaoks siiski muud plaanid … kuid mida tulisemaks läheb võitlus trooni pärast ning Caldvelli saabunud uued tegelased muudavad Vennaskonna elu üha eluohtlikumaks, saab Qhuinn lõpuks teada julguse tõelise tähenduse ning need kaks südant, mis on loodud üksteise jaoks lööma … leiavad lõpuks ühise rütmi.
Paranormal, Thriller, Romance, MM

See on siis see kauaoodatud Qhuinni ja Blay raamat, see palju räägitud kahe mehe armastuslugu. Nende lugu on tegelikult susisenud juba päris mitu raamatut, kui ma ei eksi siis teisest raamatust saati, kui neid esmakordselt tutvustati. MM teemat on J.R. Ward tutvustanud ka oma Fallen Angel sarjas. Kuid jah, seda raamatut reklaamiti juba ammu, kui esimest gei raamatut BDB sarjas.

Noh jah, minu jaoks oli see esimene MM raamat (kui ma ei arvesta seda Beyond Deniali lühilugu). Mis siis öelda, tegelikult ju vahet pole kas tegu on MM, FM või FMM(M) raamatuga, kui on hästi kirjutatud, head tegelaskujud ja kaasahaarav lugu, siis on tegu siiski ühe kuuma armastuslooga, mida on nauditav lugeda.

Kuid …

See raamat … deem, BDB raamatud on muutunud. Kui alguses oli ühes raamatus lugu siiski ühest paarist ja siis lisaks sellele ka Lesserite tegemised ja võitlused, siis see on vist juba kolmas raamat, kui ma õieti mäletan, kus on lisaks n.n põhitegelaste loole veel mitu muud lugu lisaks. Iseenesest see pole ju paha, et raamat pole vaid ühest paarist, kuid kui see väljareklaamitud põhilugu moodustab tervest raamatust vähem kui ühe viiendiku, siis ausalt, ma tunnen nagu oleks kirjanik kergema vastupanu teed läinud, nagu ta tegelikult poleks osanud head lugu peategelastest kirjutada ja seega kirjutas ta juurde/kõrvale palju teisi lugusid, et raamat liiga õhuke ei saaks. Ja ega see põhiarmastuslugu polegi üldse hea – õhkamine, vihkamine, seks, valetamine, õhkamine, vihkamine, seks, lahkuminek, õhkamine, armastusavaldus, HEA.

Ja rääkides sellest HEA … raamat lõppeb sõnadega … and lived happily ever after. Mida kuradit, kas meil on tegu mingi muinasjutuga või?!?!!? Samahästi oleks võinud siis raamat alata sõnadega, Ükskord seitsme maa ja mere taga elasid kaks printsi – Qhuinn ja Blaylock – Kuningas Wrath II kuningriigis …

See on ikkagi BDB sari, siin pole õnnelikke lõppe, eriti kui on tegu kahe sõduri armastuslooga! Nende elu on igal ööl, kui nad on linnas Lessereid otsimas, ohus. Ja kuna Qhuinni lapse ema Layla on hingeliselt seotud nende vaenlase Xcoriga, siis on ka sealt piisavalt õnnetuid päevi oodata. Kui just ei juhtu mingi ime ning Xcor muudab meelt ja ei tahagi enam Wrathi pead ja trooni endale … jah, see oleks küll tore, kuid liiga ilus, et sobida BDB lugudesse.

Aga kes on siis need teised armastuslood lisaks Qhuinni ja Blay lugudele selles raamatus. Nagu ma juba mainisin, siis jätkatakse Layla ja Xcori jälgimist. Uutena tulevad juurde Assail ja Marisol ning Trez ja Selena.

Assail (vampiir) ja Marisol (Sola ja ilmselt mitte täielikult inimene, kuna Assail tunnistab ta koheselt mõttes Omaks, seega peab seal olema mingi kauge esivanem või siis midagi muud imeliku) on üks tegelikult vägagi huvitav paar ja nende lugu on ka kõige kuumem siin raamatus. Meenutab mulle natuke Stalking Sapphire lugu, ja seda selle pärast, et see kes raamatu lõpus Marisoli röövib võib väga vabalt olla ta personaaltreener Mark Sanchez.:)

Ja Trez (Vari) ja Selena (Valitu) saab olema ka üks huvitav lugu, sest need kaks ei tohiks mingil juhul kokku saada, kuna Trez on lubatud oma kuninganna tütrele ja Valitud on reserveeritud Phuryle. Aga Trez ei taha minna tagasi omade juurde ja üks Valitud on juba kõrvale läinud (Layla Qhuinniga) seega … saab näha.

Lisaks on selles raamatus üsnagi suur roll Qhuinni vennal, Luchas, kes on olnud Omega käes ja nüüd siis Vennaskonna juures paranemas. Näis, mis sellest veel välja kasvab, sest Wardil on tavaliselt komme tutvustada järgmiste raamatute peategelasi nagu muuseas eelmistes raamatutes.

Päris järgmist raamatut (nr 12) on lubatud taas Warthist ja Bethis, nagu oli ka esimene raamat, kuid kui J.R. Ward jätkab selle sarja kirjutamist nii nagu ta on seda teinud kolme viimase raamatuga, siis ilmselt on Warthi ja Bethi kõrval ka need teised lood, mis siin raamatus pooleli jäid – eriti tahaks näha Assaili ja Marisoli lugu, sest see jäi pooleli täpselt siis kui Marisol oli röövitud ja Assail läks päästma teda kindlast surmast. Võib-olla läheb see lugu kuidagi Fallen Angelite järgmisesse raamatusse, sest aegajalt on vihjeid BDB tegelastest Inglite raamatutes ja vastupidi.

Aga seda kuidas lugu tegelikult edasi läheb, saab teada alles aasta pärast. :)

Ja seniks, kui tahate endale ka sama toredat nime, kui on Vennaskonna vampiiride nimed, siis võite kasutada seda linki http://facstaff.unca.edu/pbahls/BDBNameGenerator.html :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar