2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 4. aprill 2013

The Ophelia Cut

Raamat: The Ophelia Cut by John Lescroart (2013)
Hinne: C
Lühikokkuvõte: http://www.goodreads.com/book/show/15803163-the-ophelia-cut  
Brittany McGuire on ilus, kahekümne kolme aastane Susan Weissi ja Mosess McGuire tütar – ja lisaks ka kaitsja Dismas Hardy õetütar. Brittany on populaarne ning kena, ning on alati kergesti liikunud ühe poissõbra juurest teise juurde, kuid ta kõige viimane ex, noormees nimega Rick Jessup, ei suuda kuidagi tüdrukust lahti lasta. Noormees muutub üha vägivaldsemaks, ning see kõik lõppeb ühel kohutaval ööl, kui Brittany vägistatakse.

Ööpäev hiljem on Rick Jessup surnud, Moses McGuire peamine kahtlusalune ning Dismas Hardy on palgatud kaitsma oma vana sõpra. Asja teeb veelgi komplitseeritumaks see, et see kaasus ähvardab tuua päevavalgele saladused, mis võivad hävitada Hardy enda karjääri ja ka politsei leitnant Abe Glitsky karjääri.
Kui Mosese vastu koguneb üha enam tõendeid, püüab Dismas vandekohtunikesse süstida kahtlust – kuni peaaegu alla andes nii vihjetele kui ka kaasuse lihtsusele, näeb Hardy uut võimalust nende kõigi päästmiseks. Kuid millise hinnaga?
Criminal, Political, Mystery

Taas üks raamat, mis poleks ilmselt kunagi mu kätte sattunud kui poleks NetGalleyd.
Ma lugesin algatuseks esimest peatükk siin, mis oli avalikult kõigile tutvumiseks ja siis ma ei saanud teisiti, kui pidin kogu raamatut küsima, ning sedasi sain ma võimaluse terve raamat läbi lugeda.

Tõsiselt hea raamat. Ma pole ammu midagi nii põnevat lugenud.

Tegevus toimub „väikses“ San Francisco linnas, kus kõik on üksteisega seotud.

Põhitegelased on viiene sõpruskond, kes on kuus aastat tagasi koos korda saatnud midagi seadusevastast, mis on seotud kellegi tapmisega – ka raamatu lõpuks ei selgu, mis see oli, mida nad tegid, ilmselt tuleb selleks lugeda selle kirjaniku eelnevaid raamatuid.

Ühesõnaga siis, üks libe tüüp, kes töötab kõrgel kohal oleva poliitiku juures, ei taha leppida sellega, et üks kena tüdruk talle peale esimest ööd korvi annab. Kuna sellel libedal tüübil on ka narkosõltuvus ning probleeme vägivallaga, siis pole tal ju sugugi raske tüdrukut taas ähvardustega tüdruku isa üles anda (kuna isa käis tüübi juures talle selgeks tegemas, et ta tema tütre rahule jätaks – see selgekstegemine käis rusikatega) ja siis ta joogi sisse midagi puistata ning seejärel tüdruk vägistada.

Nüüd läheb asi keeruliseks – tüüp tapetakse, kuid kuna ta on selline libe tüüp, kes on narkar, edasipürgiv poliitik, ning tal on ka vägivallaga probleeme, siis on päris suur hulk inimesi, kes teda hea meelega surnuna näeksid. Kuid, kuna asjade lolli kokkulangemise tõttu jääb esimesena radarile tüdruku isa, siis enam kaugemalt otsima ei hakatagi.

Kuidas see viiene seltskond siis asjasse seotud on? Sest nad on peamine kahtlusalune, tema kaitsja, mõrva uuriv peadetektiiv, peakohtunik ning kaitsja advokaadibüroo kaasomanik.

Kogu raamat on täis pisikesi fakte ja vihjeid ja ootamatuid pöördeid ning küsimusi, mis võivad saada vastuse või siis jäävadki vastamata. Algusest peale kummitas mind see, et mis asi on Ophelia Cut, kas see on mingi poliitiline väljend, või kohtu argoo või kuidagi politseiga seotud – te ei kujuta elu seeski ette, mis tegelikult Ophelia Cut on, kuid mina seda teile ka ei ütle, selleks tuleb raamat läbi lugeda. Kuid see on vaid üks küsimus. Lisaks on veel palju muid asju – see on üks vägagi põnev ja kaasahaarav lugu.

Raamat ise ilmub ametlikult alles 7.05.13.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar