2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 11. aprill 2013

Shadow Woman

Raamat: Shadow Woman by Linda Howard (2013)
Hinne: A
Lizette Henry ärkab ühel hommikul ja teeb kohutava avastuse: ta ei tunne ära seda nägu mis talle peeglist vastu vaatab. Ta mäletab seda milline ta peaks välja nägema, kuid peeglist vaatab talle vastu keegi teine. Lisaks sellele tundub ka et, kaks aastat ta elust on kadunud. Keegi on kõvasti vaeva näinud, et kustutada neid kahte aastat ta mälust. Kuid minevikul on halb komme ikkagi tagasi tulla.
Peagi hakkavad talle meenuma üksikud hetked ning nendega koos ka ootamatud oskused ning teadmised, mille omandamise kohta pole Lizettil ühtegi mälestust. Kuna ta tunnetab, et teda jälgitakse, teab ta äkki kuidas majast lutikaid leida ning autost jälitusseadet otsida. Lisaks oskab ta ka jälitajaid vältida – nagu ta oleks koolitatud salaagent.

Lavale astub salapärane ning võrgutav võõras nimega Xavier, kes väidab et tahab aidata – kuid kes äratab Lizette ajus ärevakstegevaid pilte uskumatutest kuritegudest milles Lizette võis olla või mitte olla osaline. Koos mälu taastumisega saab Lizettest korraga palgamõrvarite sihtmärk. Lizette põgeneb teadmata kuhu end peita, ning tal ei jäägi muud üle, kui usaldada Xavieri, tugevat ning ligitõmbavat meest, keda ta ei usalda, kuid kellega ta tunneb tugevat sided, millele ta vastu seista ei suuda. Kui segane situatsioon selginema hakkab, seisab Lizette silmitsi konspiratsiooniga, mis on vägagi ohtlik, väga laiaulatuslik ning kui see kunagi peaks avalikuks tulema, vaigistab see tema ja Xavieri igaveseks.
Mystery, Thriller, Political, Romance

Huvitav leid kõigi teiste paranormaalsete ja romantiliste romaanide sekka. Hästi kaasahaarav lugu, head karakterid. Kuigi natuke ettearvatav, kuid ega kõik ei peagi alati olema täis üllatusi ja ootamatusi, vahel on ka lihtne kerge romantiline kriminaalromaan väga hea.

Kui see oleks film, siis ma ütles, et Shadow Woman on ristsugutis filmis Haywire (Plahvatusohtlik) ja Eternal Sunshine of a Spotles Mind (Karge meeleigavene sära). Lisaks on ka natuke Black Dagger Brotherhood vampiiride kasutatava mälupuhastuse tagajärgi (peavalu, kui mõte jõuab teemade juurde, mida ei tohiks mäletada).

Hea raamat, hea lugu, ilus armastuslugu … üks vägagi positiivne lugemiskogemus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar