2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 19. oktoober 2020

Deal with the Devil

Raamat: Deal with the Devil (Mercenary Librarians #1) by Kit Rocha (2020) Hinne: C Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/45046593-deal-with-the-devil 

Nina on infovahendaja, kellel on oma missioon - tema ja tema palgasõduritest raamatukoguhoidjad kasutavad oma kogutud infot et päästa kokku lagunevat Ameerikat.


Knox on kibestunud ja võitluses karastunud Silver Devilite kapten. Tema juhitud supersõdurite rühm lahkus omavoliliselt, et nad ei peaks enam osalema süütute inimeste tapmistes ning nüüd peavad nad võitlema, et ise elus püsida.


Need kaks gruppi on kokku põrkamas ja sellest kokkupõrkest sünnib leek, mis teeb nad veelgi ohtlikumaks. Nad võivad kogu maailma maha põletada, hävitades selle käigus ka üksteist …


Või nad võivad teha midagi võimatut: teha koostööd.

Fantasy, Action, Romance, Erotica, Dystopia


Mingi hetk jäid mul Kit Rocha O’Kane klanni raamatute lisalugude lugemine soiku ja uute Gideoni ratturite raamatuid pole ma üldse lugenud, kuid kui NetGalley pakkus nende uue sarja esimest raamatut, siis panin ma end huviliste nimekirja ja ka sain raamatu. 


Seda uut raamatut iseloomustatakse kui segu Orphan Blackist ja Avengeri kangelastest. Ma pole tuttav selle esimese looga, kuid Avangeri tegelasi meenutavad loo tegelased küll - siin on nii tehniliselt täiustatud, kui ka täiustatud DNAga supersõdureid. Nad kõik on põgenikud, kes on hakanud mässama oma esialgse tööandja vastu. 


Selle uue sarja nimi on “Palgasõduritest raamatukoguhoidjad”, kuid raamatukogust või raamatutest on siin raamatus juttu vaid natuke raamatu alguses ja raamatu lõpus. Nina ja tema kaaslased Maya ja Dani on küll need, kes püüavad alles hoida info faile ja neid vajadusel oma väikses trükikojas ka paberalusele trükkida, kuid nende seas on ainult Maya see, keda võiks tegelikult pidada düstoopia “infoteadlaseks” sest tema “uuendus” või “parendus” on see, et tema aju suudab perfektselt salvestada kõike, mida ta on näinud või kuulnud ja tal on ka ligipääs suurele andmekogule, mis on ta ajju istutatud. Nina ja Dani on supervõimetega sõdurid ja nende võimeid on parendatud DNA tasandil, seega on nad kiired ja armutud ja nad ei vaja pidevat tehnoloogilist täiendamist ega energiasüsti.


Teine kamp koosneb neljast (viiest) endisest palgasõdurist, kelle võimeid on “parendatud” tehnoloogiliselt. Knox, Gray, Conall ja Rafe on endised Silver Devilid, kes läksid hüppesse pärast seda kui nende “leivaisa” piinas nende silme all surnuks nende grupi viienda liikme, Mace, kui and ei täitnud oma viimast ülesannet päris nii nagu oli kästud. Kuid nüüd on nad probleemi ees - nad vajavad pidevat energiasüsti, et neid eriliseks muutev tehnika üles ei ütleks ja seda pakkunud tehnik Luna on röövitud. Röövija on nõus neile nende tehniku tagastama, kui nad viivad talle vastutasuks Nina ja tema kaaslased. Seega mõtlebki Knox välja "kavala" plaani, kuidas meelitada Nina endaga kaasa, et nad saaksid vahetuse läbiviia.


Kuid see poleks Kit Rocha raamat, kui meie kaks peategelast - gruppide liidrid Nina ja Knox - ei tunneks kohe esimesest silmapilgust instalusti, mida nad kogu hingest eitavad, kuid mis hakkab iga puudutuse ja võitluse jälgimisega üha enam särisema ja leiab poole raamatu pealt ka esimese väljundi. Ja see poleks armastusromaan - olgu ta düstoopiline või mitte - kui me esiarmastajaid ei kistaks kõige pöördelisemal hetkel lahku, kuna keegi on kellegile midagi valetanud ja keegi on kelleski sügavalt pettunud. Ning otse loomulikult peab ju lugu lõppema ikkagi õnnelikult, sest kui on instalust ja võideldakse ühise suurema eesmärgi nimel - isegi kui selleks tuleb kellegi surma teeselda - siis peavad ju esiarmastajad kokku jääma, et nende kaaslased saaks igavesest ajast igavesti nende voodisamba hääli üle kom.seadmete kuulda. :)


Vot siis selline düstoopiliste infoteadlaste lugu, kus tegelikult on raamatutega ja raamatukogudega tegemist minimaalselt. Kuid samas pole see kahjuks sama hea düstoopiline erootika nagu olid Kit Rocha O’Kane klanni lood, kus lisaks vägagi fantaasiarikkale panule oli alati ka huvitav taustalugu ja nakatav huumor, see lugu oma instalustiga on rohkem nagu odav porno, kust puudub kaasakiskuv taust ja naljakas läheb alles lõpus. Isegi need “memod” peatükkide vahel, mis peaks seletama, milline on olnud nende kahe grupi minevik, kuidas nad on jõudnud sellesse hetke, ei anna loole palju juurde.


Võibolla olen ma sellest šanrist välja kasvanud ja ootan seda lugedes juba midagi enamat, kui oli neid kuulsaks teinud raamatutes, või lihtsalt ongi see raamat palju nõrgem, kui on Beyond sarja raamatud. Loetav, kuid mitte see, mida oleks võinud oodata.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar