2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

pühapäev, 17. jaanuar 2021

A Bad Day for Sunshine

Raamat: A Bad Day for Sunshine (Sunshine Vicram #1) by Darynda Jones (2020)  Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/45046796-a-bad-day-for-sunshine      

Šerif Sunshine Vicram leiab, et tema kohvitass on pooltäis, kui New Mexico väikelinn, Del Sol, saab rahvusvahelise huvi osaliseks, kuna seal on tegutseb lasteröövel.


Del Sol, New Mexicos on tuntud kolme asja poolest: suved, kui asfaldil võib muna praadida, kohvi, mis on kangem kui kusagil mujal ja nüüd üleriigiline tagaajamine? Del Solis üles kasvanud Sunshine Vicram on tagasi kodulinna tulnud, kui teda kohalikuks šerifiks valiti - tänu ta alati kõikjal vahele segavatele vanematele - ja ta arvab, et suurim juhtum saab olema seotud Dougi nimelise liputajaga. Kuid teismeline tüdruk on kaduma läinud, röövel on vabaduses ja kõik see meenutab Sunshinele seda, miks ta üldse kunagi Del Solist lahkunud oli. Kui lisada sellele veel ta tütre probleemid uues koolis ja röövitud hinnaline kukk Puff Daddy, siis pole ilmaennustus ei ole sugugi päikesepaisteline. 


Kuid igal pilvel on hõbedane ääris. Sellel pilve teevad paremaks Levi, Sunshine lapsepõlvest pärit silmarõõm, kes endiselt ta vere keema ajab ning über-sexikas US marshal.  Temperatuur hakkab tõusma, ükskõik mis suunas ta pöörab, ja seni kindlameelne šerif leiab end ühtäkki põlvini draamast ja ohust. Kas Sunshine suudab oma kutsumusele kindlaks jääda ning leida tema linna terroriseeriva röövli - ilma et ta ülepeakaela armusk … või midagi veelgi hullemat hutuks?

Fiction, Mystery, Romance, Humor,


Sunshine ja tema tütar Aurora on vägagi Jonesilikud tegelased, nagu on ka selle raamatu meeskangelased. Sun ja Auri omavahelised suhted tunduvad olevat ideaalsed, seda hetkeni kui mõistad, kui palju saladusi neil teineteise ees on ja ka siis on raske aru saada, miks nad pidid neid asju salajas hoidma, kuid selle loo jaoks on vaja seda, et need saladused oleks olemas ja siis ükshaaval päevavalgele tuleksid või siis tulemata jääks, et oleks midagi ka järgmistes osades selgitada.


Sun lahkus kodulinnast kui ta oli seitseteist, ning nüüd on ta tagasi, möödunud on viisteist aastat, ta on õppinud kriminaalõigust, töötanud politseis uurijana ja ilma et ta ise oleks teadnud, et kandideerib Del Soli šerifiks, võitis ta valimised. Tema esimene päev uues ametis algab “ohtliku” muffini korviga, mis ta töökaaslaste kogemuste kohaselt tähendab alati, et juhtumas on kohe midagi väga hullumeelset.


Ja see hullumeelsus algab sellega, kui politseijaoskonda sõidab sisse auto, kust väljub paanikas naine, kes karjub, et ta tütar on röövitud ja tema leidmiseks on vaid piiratud aeg. Kuid see pole veel kõik, sest ümbruskonnas on nähtud ka vanglajooksikut ning kadunud on veel üks laps. Seega kaks last kadunud, üks ärakaranud vang. Kas need võivad omavahel seotud olla? Kas leides ühe lapse leitakse ka teine ja süüdi on vang? Muidu poleks ju hullu, kui lapsed oleks metsa eksinud, kuid käes on jaanuar, öösel langeb temperatuur alla nulli ja oodata on lumetormi. Kõik muutub aga veelgi segasemaks, kui metsast lapsi otsides leitakse veel ka üks kõvasti lagunenud surnukeha. Ja Sun leiab tõendust asjadele, mida ta arvas olevat vaid tema segase aju sünnitis.


Kuid ega Sun pole ainus, kelle esimesed päevad uues kohas rasked on. Auri peab ju ka uues koolis “uue tüdruku” ristsed läbi tegema. “Esmamulje” jättis ta oma tulevastele koolikaaslastele juba “salajasel” uusaastapeol, kui politsei kohale tuli ja noorte õllevaadi ära viis, arvasid kõik, et tema kui šrifi tütar, oli emale välja lobisenud, kus pidu toimub ja mida juuakse. Seega ei ole ta algus kõige kergem, ning kooli populaarseim tüdruk võtab oma hinge asjaks, Auri elu ära rikkuda. Kuid Auri leiab endale liitlase, kes esialgu võib näida vaenlane, kuid on tegelikult täpselt see, keda ta enda kõrvale vajab.


Kuid kuidas see kõik on seotud Suni saladustega, ja kuidas veel tema esimene ja ainus armastus, Levi, selle kõigega seotud on? Siin peab olema midagi palju sügavamat toimumas, kui esmapilgul paistab. Ja see kõik on nii põnev. Kui alguses ainult vihjatakse sündmustele, mis toimusid ammu, siis samm sammu haaval paljastatakse niipalju kui selle loo jaoks vaja on, kuid samas ikkagi piisavat vähe, et midagi jääks ka järgmise raamatu jaoks.


Joneselikult on siin loos särisevat romantikat kui ka peenikest huumorit ning loomulikult ka põnevat müsteeriumit. Seda lugu on nauditav lugeda, sest igavat hetke ei ole.


Hea lugemine.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar