2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 27. jaanuar 2021

Südame õige kuju

Raamat: Night Owls/The Anatomical Shape of a Heart by Jenn Bennett, tõlge Liis Konovalov (2020) Heli Kirjastus, RR, A Hinne: C Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/55708136-s-dame-ige-kuju     

Beatrix Adams teab täpselt, kuidas veedab oma viimase suve enne abituuriumi. Kindlalt Da Vinci jälgedes sammudes on ta võtnud ette selle ainsa asja, mis annab talle muuseumi sponseeritud stipendiumikonkursil kindla eelise: ta peab joonistama lahatud surnukeha.


Kuid haigla vabatahtliku kehaannetuse programmile ligi pääsemisega tegeledes jääb ta viimasest trammist maha ning kohtub poisiga, kes keerab kõik ta suveplaanid pea peale. Jack on võluv, kohutavalt ilus ning ilmselt San Francisco tuntuim ja tagaotsituim tänavakunstnik.


Ööbussides ning katustel seigeldes saab Beatrix aimu Jacki tõelisest olemusest ning saladustest, mis teda nii muserdanud on. Kas saladuse varjud ähvardavad nende suhte rikkuda? Või on perekonna kapis peituvad luukered need, mis noored lahku viivad?

Romance, YA


See on noorte instalove lugu. Leegid löövad lõkkele juba esimestel lehekülgedel ja nad ei tuhmu kogu raamatu jooksul, juhtugu mis tahes, pigem lisab kogu toimuv hagu alla.


Kaks noort kohtuvad, Bex ja Jack. Neil kummalgil on saladusi mida nad püüavad kaitsta. Neil mõlemil on soove mida nad püüavad täita. Huvitav on see, et kui neil võimalus on siis nad lobisevad endast asju, mida võibolla polekski vaja kellegile võõrale rääkida, kui aga teemaks on asjad, mida oleks vaja rääkida, siis nende asjade koha pealt hoitakse suu kinni ja see toob kaasa valesti mõistmisi (millega õnneks ei kaasne mõttetu mossitamine).


Lugu on iseenesest hea, vahepeal oli tunne, et võiks suisa öelda, et see võiks olla Jane Eyre tänapäevane YA versioon, kuid seda ta päris ikka pole. Pigem on tegu ikka tüüpilise ameerika unelmaga, kus rasketes oludes elav kangelanna annab endast parima, et oma senisest elust kõrgemale tõusta ja oma unistusi täita. Selle käigus kohtub ta noormehega, kes osutub ta elu armastuseks ja kes ühtlasi on ka majanduslikult kindlustatud ning üheskoos astuvad nad helge tuleviku poole teele, olles jaganud perekonnasaladusi ja lähedaid kohtumisi seadusesilmadega. Bex astub välja oma tavalisest tumedast kastist, et saavutada oma unistust ja Jack hülgab oma tumedama poole, et aidata valguse kätte ka teisi.


Hea lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar