2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 17. jaanuar 2022

Topelt-Felix

Raamat: Double Felix by Sally Harris, illustraator Maria Serrano, tõlge Jüri Kolk (2021) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/58753675-topelt-felix      

Üheteistkümneaastase Felix Twaini elu keerleb number kahe ümber.

Ta võtab trepist minnes kaks astet korraga, koputab kaks korda vastu uste käepidemeid ja sätib asju paarikaupa.

Asi on nii hulluks läinud, et Felixit hakkab ähvardama koolist väljaviskamise oht, sest direktor ei jaksa enam elu Felixi uskumatult keeruliste reeglite järgi seada. Ja siis saabub Charlie Pye ning keerab Felixi elu pea peale!

Children, 


See on väga hästi kirjutatud lugu poisist, kelle on OCD ja tüdrukust, kellel on düsleksia.

Autor on suurepäraselt ära seletanud millega Felix päevast päeva hakkama peab saama ja mida ta peab tegema, et ta suudaks toimida nii nagu “normaalsed” inimesed. Charlie on tüdruk, kes vahetab koole iga paari kuu takka, kuna ta elab koos ema ja vennaga paatelamus ja nad vahetavad tihti elukohti, seega on ta siiani saanud oma puudujääke varjata, kuid kaua sa ikka vaid koomikseid loed, sest seal on vähe sõnu ja palju pilte. Kuna Charlie vend on samuti eriline nagu ka Felix, siis tema ei võõrasta Felixit, nii nagu teised tema klassikaaslased. Sedasi saavadki need kaks erilist last kokku. Jah, kõik ei lähe kergelt, kuid koos vanemate ja õpetajate abiga, saavad Felix ja Charlie oma muredele lahenduse.

 

Taas kord üks raamat, mis oleks ideaalne biblioteraapia raamat, mis ei pruugi võibolla aidata neid lapsi, kes on samas olukorras kui Felix või Charlie, kuid kui seda loevad lapsed, kellel on klassis selliseid lapsi, siis nad mõistavad neid paremini.


Hea lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar