2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 31. jaanuar 2022

Igatsus

Raamat: Igatsus by Siiri Julge (2022) ER, RR, A Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/60243317-igatsus           

Äsja ülikooli lõpetanud Karolin tunneb, et ta on lõpuks ometi vaba. Pärast Kasperist lahkuminekut ei hoia teda enam miski kinni Tallinnas. Ta igatseb alustada uut elu. On vaja veel vaid töökoht leida. Kui pakkumine tuleb Kärdla raamatukogust, otsustab ta kiirelt selle vastu võtta. Saarel ristub tema tee taas Erikuga, keda ta kohtas paari aasta eest. Karolinile tundub, et ta on leidnud oma unistuste mehe. Ent mida igatseb Erik? Koos sõbrannaga Hiiumaad avastades juhtub aga midagi, mis purustab suvise paradiisisaare idülli.

Criminal Mystery, NA


Kui tihti te ikka satute raamatule, kus peaosaline on õppinud sama eriala kui teie? Noh minu eriala lõpetanutest ei ole palju raamatuid kirjutatud :) Jah, raamatukoguhoidjatest on palju raamatuid kirjutatud, kuid see ei tähenda alati, et nad on infoteadust õppinud. Et siis, Karolin, värskelt infoteaduse lõpetanud, unistus on minna tööle väikekoha raamatukokku (ta on oma kursusel ainus, kes tahab minna tööle raamatukokku - see oli vägagi tuttav olukord) ja siis saab ta tööpakkumise Hiiumaalt. Ühelt poolt unistuse täitumine, teisalt, kas peab kohe Tallinnast Hiiumaale minema. Kuid samas saab ta niiviisi eemale oma viimasest poiss-sõbrast, kes pole ikka veel leppinud sellega, et nad on lõplikult lahku läinud. 


Hiiumaa on suvel ilus: päikeseloojangud, rannad, kohvikud, kontserdid, pealinnast külla sõitvad sõbrad. Karolin hakkab uskuma, et otsus kolida Kärdlasse võis ikkagi õige olla ja et saarel võib ta ka uue armastuse leida.


Kuid Hiiumaal, nagu ka igal teisel saarel ja ka mandril on oma mustad lambad või hundid lambanahas. Hiiumaal on “vabadusse lastud”  või oma vabaduse lõpuks saanud mees, kes on oma kunagistest metsaloomade ohverdustest edasi liikunud suuremate, kahel jalal kõndivate ohverduste juurde.

 

Kas nende kahe teed ristuvad, kas kohalik politsei suudab leida Hiiumaal kaduma läinud naised ja nende kadumiste korraldaja enne kui uus ohver saarele jõuab.


Selline omamoodi tüüpiline rootsi saarekrimi, lihtsalt tegevus toimub meie saarel. Lugu on lihtsalt loetav ja kui oled juba kindel, et sa tead, kes on pahar, suudab autor paar uut kurvi sisse visata, et saad oma kindluses kahtlema hakata. 


Hea lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar