2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 24. aprill 2023

Death at the Chateau

Raamat: Death at the Chateau (Follet Valley Mystereies #3) by Ian Moore (2023) Hinne: B Lühikokkuvõte: 

https://www.goodreads.com/book/show/122781909-death-at-the-chateau                

Richard Ainsworthi Prantsusmaa B&B on ülevõtnud filmikompanii, kes filmib ajaloolist filmi Valençay. lossos. Kuid kõik jääb äkki pooleli, kui üks näitlejatest kahtlastel asjaoludel sureb.

Et juhtum lahendada, pakuvad Valérie Dorçay ja Richard filmijatele toitlustust, et võtted saaksid jätkuda. Selle käigus avastavad nad, et 18. sajandi Prantsuse õukonna edevus, kahepalgelisus ja mõrvad pole võrreldavadki 21. sajandi filmivõtetega, ja mitte kõik pole veel pead kaotanud.

Criminal Mystery, Humor


Kui esimese osas on Richard endine kinematograafia õppejõud, kes on avanud koos abikaasaga Prantsusmaal boutique hotelli, mida ta oli üks pidama jäänud (kui mitte tema armastatud kanakarja ja torisevat majapidajannat arvestada), ning ühtäkki on tal uus külaline, kes on üle astunud lemmikloomi mitte tolereerivast klauslist ning lisaks tuleb tal leida ka kadunud külaline ja tema hinnalise kana mõrtsukas.


Siis selles osas … on Richard endiselt boutique hotelli omanik, armastab endiselt filmiklassikat, vihkab IMPD’d, räägib oma esindusliku kanakarjaga ja püüab vältida oma “konkurente” kohalikus majutusmaailmas. Kuid sellele lisaks on Valérie, kellest nüüdseks on juba saanud hotelli püsielanik ja Richardi silmarõõm, munserdanud nad tööle filmivõtetele, pakkudes ihukaitset Valérie õetütrele … ja ka ülejäänud filmimeeskonnale.


Kuid siis saab üks ekstra, kes on 102 aastane (natuke nagu juba elatud ka) südamerabanduse, kui ta täitis Napoleoni rolli seljatagustel lähivõtetel. Ja siis lükatakse üks meeskonnast kraavi ja siis … ja siis….


Lisaks sellele, et Richardi “konkurendid” ilmuvad igal imelikul hetkel kohale, kas siis kiirabi või limusiini juhtidena, tehes igal võimalusel allpool vööd vihjeid ja sellele, et see ajalooline film, ei hoia sugugi ajaloost kinni ja sellele, et kohale ilmub ka Richardi “endine” abikaasa, on siin midagi ikka väga mäda, kuid kui Richard tahab, et ta saaks kätte raha, mida filmimeeskond talle on lubanud, tuleb tal Valérie endise abikaasaga rinda pista ja imelike juhtumite põhjus välja selgitada.


Selline “Neljapäevase mõrvaklubi” stiilis raamat, kuid siiski omamoodi, pakkudes nii briti kui prantsuse huumorit.


Mõnus lugemine!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar