2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 28. aprill 2023

The Castle Keeper

Raamat: The Castle Keepers by Aimie K. Runyan, J'nell Ciesielski, Rachel McMillan (2023) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/61349365-the-castle-keepers    

Leedswicki loss on olnud Alnwicki perekonna koduks mitmeid põlvkondi, vaatamata sellele, et nende perekonnal tundub lasuvat needus, mis püüab hävitada nii nende pärandit kui ka nende kohta ajaloos.


1870. Pärast seda, kui Beatrice Holbrook New Yorgis Astorite villast häbistatult lahkub, teab ta kindlalt, et London peab olema tema tähetund. Seal jääb ta silma Charles Alnwickile, kes on linna ihaldatuima tiitliga poissmees, ning ta on valmis vastu võtma tulevase Northridge markiisi rolli. Kuid kui perekonda tabab tragöödia, asub ta hoopis tähtsamasse rolli - olla tema ise ja seista julgelt oma abikaasa kõrval.


1917. Elena Hamilton saabub Northumberlandi, et muuta sõjahaavad millekski ilusaks. Tobias Alnwicki vanemad on Elena palganud, et ta looks võimalikult reaalse maski, mis varjaks nende poja  poolt nägu katvad armid ja aitaks tal tagasi oma endise mina juurde naasta. Kuid Elena ei näe meest, kes vajab parandamist, ta näeb meest, kellel pole vaja midagi varjata. Kuid nende minevik püüab siiski hävitada seda rahu, mille nad on teineteise seltskonnas leidnud, ning tulevikku millele nad võiksid koos vastu astuda.


1945. Alec Alnwick naaseb sõjast koju koos sõja varjudega, kuid ta on otsustanud nähtud surmad ja hävingu maha jätta. Talle tuleb appi andekas doktorant Brigitta Mayr, kellega peetud kirjavahetus oli tema jaoks see õlekõrs, mis aitas tal Läänerindel mõistuse juurde jääda. Alec on otsustanud oma perekonna mõisas luua taastuskeskuse sõduritele, kelle on samuti raske sõjamälestustest lahti lasta. Aleci pingutused võivad olla just need, mis aitavad Alnwicki perekonna nime taas au sisse tõsta ja ammuse needuse murda.

Historical Fiction, Romance


See on kogumik kolmest loost, mille on kirjutanud erinevad autorid. Neid lugusid seob üks perekond ja üks loss. Kõik need lood on seotud sõdadega. Esimeses osas on Charles saanud jalga haavata, teises osas on Tobias kaotanud pool nägu ja kolmandas osas on Alecil raskekujuline PTSD. Kuid neid kõiki tulevad aitama vapprad neiud väljastpoolt, esimeses osas Beatrice, dollari printsess, teises Elena maskikunstnik, kolmandas Brigitta psühhoanalüütik Viinist, kes ei näe neid kui inimvaresid, mis pole kellegi haletsustki väärt, nad näevad tugevaid mehi, kelle enesehinnang on saanud haavata, kuid füüsiliselt on nad terved ja tugevad, ning saavad taas terveks, kui nende kõrval on keegi, kes aitab neil endid tervena näha ja tunda. Ka ühelgi neiul pole elu enne Leedswicki tulemist kerge olnud, kuid nad leiavad oma selgroo selle õige mehe kõrval.


Lisaks armastusele ja peredraamale on igas loos ka tibake kriminaalset, mis on seotud lossiaias oleva mürgitaimede nurgaga. Olgu siis kuritöö põhjuseks inimlik kadedus või mineviku teod, on just need pöördelised sündmused need, mis armunud paari suhte kinnitavad.


Need lood on kirjutatud erinevate autorite poolt, kuid nad ei ole väga erinevad. Igal lool on oma rõhk, oma taust, oma hääl ja oma ajalooline pärl, kuid samas kõlavad nad hästi kokku.


Seda võiks võrrelda kahe Julian Fellowesi sarjaga - The Gilded age ja Downton Abbey.


Põnev raamat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar