2024

2024

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It

teisipäev, 25. aprill 2023

The Assassin Thief

Raamat: The Assassin Thief (Soul Thief Trilogy #1) by Madeline Te Whiu (2022) Hinne: B Lühikokkuvõte: 

https://www.goodreads.com/book/show/79767755-the-assassin-thief                 

KUNINGANNA POOLT REEDETUD.

VÕIMETE POOLT PIINATUD

OMA INIMESTE POOLT UNUSTATUD


Telium oli kunagi kõige kardetum palgamõrvar Alkorias. Nüüd elab ta väljatõugatune ja püüab hakkama saada oma uute ohtlike võimetega.

Kuid kõik muutub päeval, kui tema valdustesse astub sõdur haldjas. Teda on sinnakanti toonud kuulujutud võimsast olevusest, kes on sündinud jumalanna Tenebrise pimeduse varjust.

Kuna nende kuningriigid on kaose äärel, kutsub haldjas Teliumi appi Hullu Haldjakuninga tapmisel, enne kui kogu maad haaraks sõda.

Kuid teekond haldjate pealinna Meannthesse on pikk ja täis mälestusi minevikust, seega peab Telium otsustama, kas ta võib riskida kaotada kontrolli oma hinge tumedama poole üle.

Fantasy


Kui teile meeldivad “Nõiduri” sarja raamatud, siis meeldib teile kohe kindlasti ka see.


Teliumi oli väiksest saati kasvatatud sõdalaseks/võitlejaks/palgamõrvariks, kuid siis läheb ta kuninganna hulluks ja saadab oma usaldatuima kaitsja vanglasse. Kui Telium end vanglast välja võitleb saab ta kokku ühe selle maailma maagilise olevusega, keda kutsutakse varasteks. Miski aitab aga Teliumil varga alistada ja ...

Aastaid hiljem, pärast seda kui ta on kontrolli alla saanud võimed, mis tõstsid pea pärast vanglast põgenemist, kui tema metsa nurk on puhtalt talle jäetud, sest keegi ei julge talle läheneda, tuleb tema metsa keegi. Haldjas, sõdur. Ta kutsub Teliumi endaga kaasa Hullu Haldjakuningat tapma, see on miski mida Telium kunagi ammu oma kuningannale on lubanud ja seega lahkub ta turvalisest kohast, et taas maailmaga silmitsi seista.

Telium pole tähelegi pannud, et ta on “asumisel” olnud pool sajandit, sest ta pole vananenud. Ta on alati püüdnud eitada seda, et ta ei ole täielikult inimene, et ta on poolenisti haldjas, kuid sellel teekonnal tuleb talle kasuks tema segaverelisus, isegi kui ta seda tunnistada ei taha ja ta peab inimeste eest varjama oma valgeid juukseid ja haldjate eest oma ümaraid kõrvu.

Telium on vääriline vastane kõigile, kes nende teele satuvad, vahet ei ole, kas ta kasutab vaid oma õpitud sõdalase oskusi või oma salapäraseid varga võimeid. Kuid kõik, keda nad kohtavad pole vaenlased, vahel aitab Telium neid, kes end ise aidata ei saa ja vahel ühinevad nendega teised haldjad, kes on samuti mässamas kuninga vastu. Telium õpib teel ka oma võimeid ohjama, ning avastab ka uusi võimeid. Telium meenutab ka asju, mis eelnesid tema vangistamisele ja kuuleb haldjatelt oma kadunud vanemate kohta.


Kui see retk lõpuks viimase võitluseni jõuab, saab kogu lugu hoopis uue suuna. Ja selline lõpp! Ka autor ise tunnistab, et lugejatel on õigus olla ta peale sellise lõpu pärast pahased, kuid vaid sellist lõppu nägi tema oma uue triloogi esimesele raamatule.


Nagu ma juba ka alguses ütlesin, on see selline “Nõiduri” stiilis lugu, lihtsalt siin on võitlusi raamatulehtedel palju rohkem ja neid on palju üksikasjalikumalt kirjeldatud. Siin on tundeid, põnevust, erakordseid karaktereid. Autor on fantastilist tööd teinud maailmaga, kus kõik toimub, kirjutades isegi haldjatele eraldi keele. Ma kuulasin seda raamatut ja nüüd ma tahan seda endale paberil saada :).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar