2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 12. aprill 2023

Sõbrad nii ei tee

Raamat: Sõbrad nii ei tee by Heli Künnapas (2022) HK, RR, A Hinne: C Lühikokkuvõte: 

https://www.goodreads.com/book/show/63333565-s-brad-nii-ei-tee              

Helena ja Joonas olid gümnaasiumi ajal aastaid sõbrad olnud ning neid ühendas armastus Terminaatori laulude vastu. Laulude saatel kulges nende sõprus läbi rõõmu ja kurbuse.

Ühel hetkel aga Joonas lahkus. Helena jaoks jättis see aastakümneteks hinge augu, mida ei lappinud teised suhted ega muud tegemised.

2022. aastal tähistas Terminaator oma 35. sünnipäeva suure kontserdiga. Samal ajal pidas Helena 40. sünnipäeva. Tahtmatult viib see sündmus naise taas minevikuradadele. Kas see retk saab olema rõõmus või kurb? Kuidas minevik mõjutab olevikku? Kas Helenal õnnestub Joonasega toimunu kõrvale heita? Kas seda on vajagi?

"Sõbrad nii ei tee" on sarja "Mõni õhtu romantikat" 15. raamat, mille iga peatükk on inspireeritud ühest ansambel Terminaatori laulust. Tõeline maiuspala Terminaatori muusika fännidele. Samas on enese- ja armastuse leidmise lugu loetav ka neile, kes kõnealustest lauludest midagi ei tea.

Romance, Fanficton


Lühidalt - Mamma Mia Eesti versioon :) Kui Kreemil peaks kunagi taas olema tahtmist etendust teha, siis võib ta vabalt võtta selle raamatu ja selle teatrilavale sobilikuks teha. Muusika on tal juba olemas, nüüd tuleb lihtsalt valida peategelaste noorema ja vanema versiooni jaoks sobilikud näitlejad, laval peaks siis olema kontsert ja korrusmaja ja nende vahel looduse jupp. :) 


Kiire lugemine, taustaks Terminaatori muusika, sisu suhteliselt nõrk. Peategelased pole usutavad ei keskkooliõpilasena ega ka keskealisena. Nende probleemid oleks olnud lahendatud juba ammu, kui nad mossitamise asemel oleks rääkinud, kui nad oleks üksteist kuulanud ja kui nad oleks eeldamise asemel segaste asjade kohta küsinud. Autor tahaks nagu kinnitada, et esimese armastus on igavene, kuid ükskõik kui roosaks seda lugu ei värvita, ei ole ta ikka usutav. 

Terminaatori fännidele kindlasti meeldib, sest igale laulule on uus elu antud, kuid kui Termikatest on suva, siis on see üks imelik lugu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar