2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 12. aprill 2023

Dirty Lying Faeries

Raamat: Dirty Lying Faeries by Sabrina Blackburry (2022) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/58724725-dirty-lying-faeries   

Olgu kuidas on, kuid uusim ümbervahetatu on kohal …


Kui Thea Kaneosi parim sõber veab ta peole, mis toimub kunstigaleriis (see pole kohe kindlasti tema stseen), ei oska ta oodatagi, et ta võiks kohtuda Devin Graysoniga, kes muudab ta elu igaveseks. See šarmikas võõras pole lihtsalt keegi - ta on võimas haldjas, kellele on antud ülesanne Thea nende maailma tuua.

Thea usub, et ta on alati inimene olnud, kuid peab nüüd oma teadmised ümber hindama. Ta pole enam inimene. Ta on haldjas - nali on selles, et ta isegi ei usu muinasjutte.

Kuid kuna nüüd näeb ta imelikke sarvilisi ja kihvalisi värvilisi olendeid kõikjal tänavatel ja varjudes, ei saa ta enam tõde eirata: haldjad on tõesti olemas. Ja kuna lähenemas on talvine pööripäev, siis on ees ootamas suurejooneline ball, mille käigus ühineb ta täielikust haldjatemaaimaga ja liigub ka lähemale Devinile, kellega ta juba on ohtlikult lähedaseks saanud.

Leides oma uued võimed, saab Thea teada ka oma tähtsast rollist haldjate maailmas. Ning kui haldjate ja inimeste maailma vaheline barjäär hakkab murenema, saab just Thea ülesandeks päästa nii ennast kui ka talle armsaid kohutavast saatusest.

Fantasy, Romance, Paranormal


Kes teist usub muinasjutte? Haldjaid? Muid maagilisi olendeid? Enamasti usume, et nad on huvitavad tegelased raamtutes, kuid et nad võiksid tegelikult ka olemas olla :) noh jah, Jõuluvana on ju ka olemas :) 


See suurepärane fantaasia mängib siis sellel, et üle maailma on olemas väravad haldjate maailma ja nende väravate ümber on kogunenud haldjad ja nad on jagunenud nelja õukonda - talve, kevade, suve ja sügise õukonda. Tavaliselt nad ei saa omavahel läbi, sest igaüks neist tahab ise väravat valitseda, kuid Seattle haldjad on juba aastakümneid rahus elanud. Iga aasta toovad nad ühe inimese endi sekka, et nende arv ei väheneks, sest kuigi nad on pikaealised, võivad nad siiski surra.


Tavaliselt valitakse uueks ümbervahetatuks inimene, kellel ei ole lähedasi, et tema lahkumine inimeste maailmast ei tekitaks liiga palju küsimusi, ning neid kandidaate valmistatakse pikalt ette, lastakse neil tasapisi piiluda haldjateriiki. Kuid sel aastal läheb midagi valesti. Viimase tõuke muutuseks saab keegi kellel on pere ja tihe sotsiaalelu ja lisaks talle tuleb muuta ka see, keda on juba aastaid ette valmistatud, ning lisaks sellele, kui nad on muutunud, selgub, et see üllatus ümbervahetatu on ühe õukonna juhi hingesugulane.


Midagi on teoksil, keegi on mingi hetk teinud midagi andestamatut kohalikule haldjakogukonnale ja Thea, kõrgeaususe hingesugulane ja võimekam ümbervahetatu, keda on juba sajandeid nähtud ja vist ka maagilise neliku liige, on see, kes peab välja uurima, mis on selles Seattle kogukonnas mäda. Ja just seda talle soovitataksegi, et järgne mäda lõhnale. 


Lisaks müsteeriumi lahendamisele, peab Thea ka hakkama saama sellesse uude maailma sisseelamisega, vana maailmaga hüvasti jätmisega, hingesugulasega leppimisega ja oma uute võimetega harjumisega.


Mis teeb selle loo suurepäraseks, on see et autor ei riku lugu mõttetu mossitamise ja solvumisega. Tegelased on otsekohesed, avatud maailmavaatega ja käituvad vastavalt oma vanusele. Loed ja mõtled, et kui haldjad on sellised, siis võiksid nad ju tõesti olemas olla (välja arvatud see paha, loomulikult :)) 


Põnev lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar